Спортивні майданчики в регіонах

Спортивні заняття вже досить давно вийшли за рамки спортивної майстерності, пов'язаного з медалями та кубками. Спорт став невід'ємною частиною життя суспільства, синонімом слова «здоров'я». Займаючись спортом, можна домогтися прекрасного самопочуття, високої працездатності та привабливої ​​зовнішності. Питання здорового способу життя став пріоритетом для роботи більшості міських адміністрацій. У містах і селищах будуються нові і ремонтуються старі спортивні споруди, створюються комфортні умови для занять спортом.

Найбільше місто в східній Україні - Харків - свого часу став батьківщиною спортивних споруд, які встановлювалися по всьому Радянському Союзу. Саме тут був розроблений проект першої стандартної спортивного майданчика, який став найбільш популярним. За чисельністю населення (1470000), Харків займає друге місце в країні. Це науковий, індустріальний, і студентське місто, в якому є хороші умови для спортивних занять. Поряд з палацами спорту, стадіонами, басейнами і спортивними базами, тут також присутні сучасні спортивні майданчики. Харків реалізує програму установки спортивних споруд в школах і на прибудинкових територіях. Завдяки цьому розширюється можливість занять фізичними вправами не тільки в спортзалах, але і на свіжому повітрі.

Дніпропетровськ - індустріальне місто, який, тим не менш, багатий своїми спортивними традиціями. Імена дніпропетровців-спортсменів знають як в Україні, так і за її межами. Не є секретом, що спортивна кар'єра багатьох чемпіонів починалася на загальнодоступних і часто імпровізованих стадіонах та футбольних полях. Можливо саме тому в області так масово облаштовуються спортивні майданчики. Дніпропетровськ і Дніпропетровська область нараховують їх понад 4 тисячі. Причому при будівництві та оновленні більшості спортивних споруд застосовуються найсучасніші технології.

Донецьк є не тільки індустріально-розвиненим містом з майже мільйонним населенням. Це ще й великий спортивний центр, що має відмінну спортивну інфраструктуру. У місті проводяться великі спортивні змагання, в тому числі і міжнародні. Так, Донецьк - одне з чотирьох міст України, який у 2012 році брав Чемпіонат Європи з футболу. Саме тут побудований перший у Східній Європі стадіон, який відповідає всім вимогами УЄФА - Донбас Арена. Від пишноти основних спортивних споруд не відстають і спортивні майданчики. Донецьк став єдиним містом в Україні, де діє спеціалізований майданчик для занять такими екстремальними видами спорту, як воркаут і паркур.

Макіївка - це великий індустріальний центр України, з розвиненою вугільної та металургійної промисловістю. Чисельність населення складає більше 400 тисяч осіб. Ймовірно, мешканці міста все більше переконуються в тезі: «Ваше здоров'я - у Ваших руках» і саме тому вуличний спорт останнім часом набирає все більшої популярності. Для того щоб бажання займатися фізкультурою не залишилося просто бажанням, тут активно облаштовуються спортивні майданчики. Макіївка, як і багато інших міст країни, є по-справжньому спортивним містом, і надає можливість займатися спортом кожному бажаючому.

Місто Суми розташоване на північному сході України. Тут проживає близько 300 тисяч осіб. «Родзинка» міста - наявність на його території великої кількості водойм, серед яких кілька річок, велике озеро і гідрокар'єрі. Тому, в теплий період, тут є прекрасні умови для аматорських занять водними видами спорту. Крім того, в місті побудовані, що відповідають всім європейським вимогам, сучасні спортивні майданчики. Суми взагалі унікальний в цьому сенсі місто: тут розташована, ймовірно, найбільша загальнодоступна спортивний майданчик в країні. На вулиці Ковпака, поруч зі школою встановлено 34 спортивних тренажерів, на яких займаються не тільки діти та молодь, а й люди похилого віку.

Полтава є важливим культурним центром України, з населенням 319 тисяч чоловік. У місті робиться все можливе для того, щоб викликати інтерес до спорту, тим самим позбавивши молодих людей від шкідливих звичок. Відомо, що в Україні взагалі і в Полтаві зокрема багато школярів мають проблеми з хребтом. А звичайний турнік, встановлений у дворі, здатний вчинити справжнє диво з поставою. Тому для ефективних занять воркаутом обладнано багато «спортивні майданчики. Полтава »також має в своєму розпорядженні хорошими умовами для занять баскетболом і волейболом, але особливо багато тут майданчиків для гри у футбол.